Polévka připravená z vařené mražené polévkové směsi, zahuštěná rozmixovanými vločkami, zjemněna máslem a mlékem, ochucená kostkou masoxu, pepřem a solí, servírovaná posypaná nasekanou pažitkou.
Ingredience:
150 g | mražené zeleninové polévkové směsi |
30 g | másla |
800 ml | vody |
200 ml | mléka |
1 ks | kostky masoxu |
4 lžíce | ovesných vloček |
pažitka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Mraženou zeleninovou směs vsypeme do hrnce s 500 ml vroucí vody a vaříme 5 minut
2. Poté si rozmixujeme ovesné vločky v 300 ml vody, přidáme k zelenině společně s kostkou masoxu a za častého míchání povaříme, dokud zelenina nebude měkká
3. Pak polévku zjemníme máslem a mlékem, dochutíme pepřem, solí a prohřejeme
4. Hotovou polévku servírujeme posypanou nasekanou pažitkou.