Bílé grilovací klobásy zalité pivní směsí, zapečené v troubě spolu s cherry rajčátky a paprikami.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
350 g | bavorských klobás nebo jiných bílých grilovacích klobásek |
4-5 ks | červených dlouhých paprik (beraních rohů) |
1-2 ks | větvičky cherry rajčátek |
Na pivní směs: | |
300 ml | černého piva |
200 ml | kečupu |
4 lžíce | sójové omáčky |
4 lžíce | oleje |
1 lžíce | worcesterské omáčky |
1 lžíce | škorbové moučky |
3 ks | cibule |
2 ks | větvičky rozmarýnu |
sůl |
Postup:
1. Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a dáme do misky
2. K cibuli přidáme kečup, worcesterskou omáčku, sójovou omáčku, olej a natrhané větvičky rozmarýnu, směs promícháme a osolíme
3. Do směsi přilijeme pivo ve kterém jsme rozmíchali škrobovou moučku
4. Klobásky, papriky a cherry rajčátka vyskládáme do pekáčku a zalijeme pivní směsí
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25-30 minut.