REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená klobása se švestkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tvarůžky zapečené se směsí z cibule, klobásy, švestek, česneku a vajíček rozmíchaných se zakysanou smetanou.


Ingredience:
200 gpikantní klobásy
12 kssušených švestek
8 kskoleček olomouckých tvarůžků
2 ksstroužků česneku
2 ksvajec
1 ksstředně velké cibule
1 dlvývaru
2 lžícezakysané smetany
2 lžíceoleje
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, švestky, na kolečka nakrájenou klobásu, podlijeme vývarem a mícháme dokud se všechna tekutiny neodpaří
2. Na dno každé tukem vymazané a strouhankou vysypané misky položíme kolečko olomouckého tvarůžku, přidáme 3 švestky s podušenou cibulí, česnekem a klobásou, přiklopíme zbylými tvarůžky, zalijeme vejci rozmíchanými se zakysanou smetanou a solí
3. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 25 minut, necháme krátce zchladnout, poté okraje uvnitř misek objedeme kulatým nožem, pokrm vyklopíme na talíř a doplníme bramborovu kaší nebo šťouchanými bramborami.

Doporučení:

Pokud koupíme švestky dostatečně měkké, není potřeba je dusit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy