REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zajíc s břichem plným čokolády a kandovaného ovoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční obdoba piškotového beránka pro ty, které už také nebaví mít každý rok na stole to samé.


Ingredience:
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekcukru krupice
1/2 hrnkumléka
3-4 lžícekandovaného ovoce, čokolády nebo ořechů
3-4 lžícerozinek
1 sáčekprášek do pečiva
4 ksvejce
forma na zajíce
strouhaná kůra z 1/2 citronu
tuk a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Postup:

1. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, přidejte cukr, strouhanou citrónovou kůru, rozinky, kandované ovoce, nasekanou čokoládu nebo ořechy, vejce a mléko
2. Těsto promíchejte a vlijte do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy
3. Pečte ve středně vyhřáté troubě zvolna 50-55 minut.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Zdeněk Platl, zdroj: Čokonews.cz. Další skvělé recepty s čokoládou najdete také na facebooku Čokonews.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy