REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zajíc velikonoční s kapkou Skotské

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbená dobrota a veselá ozdoba každého velikonočního stolu, kterou rádi připravujeme s dětmi, má svou aprílovou ingredienci. Zkuste do těsta přimíchat trochu whisky, kterou máte na poličce připravenou pro zvláštní příležitosti. Heslo: “Pečte s rozumem!”.


Ingredience:
Ingredience (1 ks):
110 ghladké mouky
85 gcukru krupice
85 gmásla
50 gkrájeného sušeného ovoce
7 gmandlí (plátky)
2 gPomerančové kůry Vitana
2 gCitrónové kůry Vitana
2 lžíceskotské whisky
1 ksžloutek
1 ksvejce
1/4 sáčkuKypřicího prášku Vitana
1/4 sáčkuPerníkového koření Vitana
1/4 obsahu šťávy z 1 ks pomeranče
forma na králíka
moka na vysypání formy, tuk na vymazání

Postup:
  1. Máslo utřeme s cukrem a postupně přimícháme ostatní suroviny, aby vzniklo hladké těsto
  2. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy
  3. Pečeme při teplotě 170 °C cca 50 minut
  4. Po vychladnutí dozdobíme.
Poznámka:

Zdroj: vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy