Oblíbená dobrota a veselá ozdoba každého velikonočního stolu, kterou rádi připravujeme s dětmi, má svou aprílovou ingredienci. Zkuste do těsta přimíchat trochu whisky, kterou máte na poličce připravenou pro zvláštní příležitosti. Heslo: “Pečte s rozumem!”.
Ingredience:
Ingredience (1 ks): | |
110 g | hladké mouky |
85 g | cukru krupice |
85 g | másla |
50 g | krájeného sušeného ovoce |
7 g | mandlí (plátky) |
2 g | Pomerančové kůry Vitana |
2 g | Citrónové kůry Vitana |
2 lžíce | skotské whisky |
1 ks | žloutek |
1 ks | vejce |
1/4 sáčku | Kypřicího prášku Vitana |
1/4 sáčku | Perníkového koření Vitana |
1/4 obsahu šťávy z 1 ks pomeranče | |
forma na králíka | |
moka na vysypání formy, tuk na vymazání |
Postup:
- Máslo utřeme s cukrem a postupně přimícháme ostatní suroviny, aby vzniklo hladké těsto
- Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy
- Pečeme při teplotě 170 °C cca 50 minut
- Po vychladnutí dozdobíme.
Zdroj: vitana.cz