REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Záhořanské drůběží hašé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečené hašé z drůbežího masa, vajec, koření, cibule a piva.


Ingredience:
500 gdrůbežího masa
150 gveky
50 grostlinného tuku
3 ksvajec
2 kscibule
150 mlsvětlého piva
1 lžičkaworcesterové omáčky
špetka tymiánu
mletý pepř
strouhanka
sůl

Postup:

1. Zbytky vařeného nebo pečeného kuřecího či krůtího masa vykostíme
2. Na kostičky nakrájenou veku zalijeme světlým pivem
3. Vykostěné maso, veku a oloupané cibule 2x umeleme na masovém strojku
4. Mletou směs dochutíme špetkou tymiánu, worcesterovou omáčkou, solí, mletým pepřem, spojíme rozšlehanými vejci a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků
5. Připravenou směs vložíme do tukem vytřeného a strouhankou vysypaného pekáčku, dáme do trouby a pečeme ve středně vyhřáté troubě, až se na povrchu utvoří kůrčička.

Doporučení:

Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy