Zapečené hašé z drůbežího masa, vajec, koření, cibule a piva.
Ingredience:
500 g | drůbežího masa |
150 g | veky |
50 g | rostlinného tuku |
3 ks | vajec |
2 ks | cibule |
150 ml | světlého piva |
1 lžička | worcesterové omáčky |
špetka tymiánu | |
mletý pepř | |
strouhanka | |
sůl |
Postup:
1. Zbytky vařeného nebo pečeného kuřecího či krůtího masa vykostíme
2. Na kostičky nakrájenou veku zalijeme světlým pivem
3. Vykostěné maso, veku a oloupané cibule 2x umeleme na masovém strojku
4. Mletou směs dochutíme špetkou tymiánu, worcesterovou omáčkou, solí, mletým pepřem, spojíme rozšlehanými vejci a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků
5. Připravenou směs vložíme do tukem vytřeného a strouhankou vysypaného pekáčku, dáme do trouby a pečeme ve středně vyhřáté troubě, až se na povrchu utvoří kůrčička.
Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.