REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Záhorácký závitek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větší plátky vepřové kýty okořeněné pepřem, osolené, potřené česnekem, pokladené anglickou slaninou, silnější klobáskou a kysaným zelím, zamotané do tvaru závitků, zprudka opečené na sádle, pak upečené v troubě zaklopené, podlité vodou, ke konci dopečené odklopené, pěkně na barvu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší plátky vepřové kýty
4 kssilnější a dlouhé klobásky
120 gplátků anglické slaniny
40 gproprané kysané zelí
10 gslaniny do základu
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Plátky kýty mírně naklepeme, okořeníme pepřem, osolíme, pak potřeme utřeným česnekem, poklademe plátky anglické slaniny, položíme vždy po jedné klobásce, přidáme pod studenou tekoucí vodou propláchnuté a pak důkladně okapané kyselé zelí, svineme do závitku, spíchneme párátky
2. V pekáči na sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli společně s pokrájenou slaninou
3. Přidáme závitky, ty orestujeme zprudka, ze všech stran, pak podlijeme trochou vody, pekáč přiklopíme a dusíme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 50 minut, dokud maso není měkké
4. Pekáč odkryjeme a dopečeme v troubě, aby závitky udělali kůrčičku
5. Nakonec závitky vytáhneme, uchováme v teple, šťávu zaprášíme hladkou moukou a ještě chvíli zapečeme, ochutnáme, případně dochutíme solí.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou například bramborové knedlíky, houskový knedlík, ale i vařené brambory či rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy