REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Záhorácký závitek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větší plátky vepřové kýty okořeněné pepřem, osolené, potřené česnekem, pokladené anglickou slaninou, silnější klobáskou a kysaným zelím, zamotané do tvaru závitků, zprudka opečené na sádle, pak upečené v troubě zaklopené, podlité vodou, ke konci dopečené odklopené, pěkně na barvu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší plátky vepřové kýty
4 kssilnější a dlouhé klobásky
120 gplátků anglické slaniny
40 gproprané kysané zelí
10 gslaniny do základu
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Plátky kýty mírně naklepeme, okořeníme pepřem, osolíme, pak potřeme utřeným česnekem, poklademe plátky anglické slaniny, položíme vždy po jedné klobásce, přidáme pod studenou tekoucí vodou propláchnuté a pak důkladně okapané kyselé zelí, svineme do závitku, spíchneme párátky
2. V pekáči na sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli společně s pokrájenou slaninou
3. Přidáme závitky, ty orestujeme zprudka, ze všech stran, pak podlijeme trochou vody, pekáč přiklopíme a dusíme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 50 minut, dokud maso není měkké
4. Pekáč odkryjeme a dopečeme v troubě, aby závitky udělali kůrčičku
5. Nakonec závitky vytáhneme, uchováme v teple, šťávu zaprášíme hladkou moukou a ještě chvíli zapečeme, ochutnáme, případně dochutíme solí.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou například bramborové knedlíky, houskový knedlík, ale i vařené brambory či rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy