REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zadělávaná čočka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jiný způsob přípravy čočky od naší dopisovatelky paní Maruš.


Ingredience:
250 gčočky
2 lžícehladké mouky
3 ksstroužky česneku
3 ksbobkové listy
mléko podle potřeby
olej na jíšku
ocet
sůl

Postup:

1. Čočku přebereme a opereme, dáme vařit spolu s bobkovým listem do dostatečného množství vody
2. Mezi tím si z oleje a hladké mouky připravíme světle hnědou jíšku
3. Když je čočka uvařená přidáme do ní jíšku a podle potřeby mléko abychom měli čočkovou omáčku takové konzistence jak jsme zvyklí
4. Dále přidáme utřený česnek, osolíme ji, chvíli za stálého míchání provaříme a nakonec podle chuti přidáme ocet.

Doporučení:

Čočku podáváme s houskovým knedlíkem a volským okem nebo opečeným salámem. Skvělá je také s opečeným uzeným masem a čerstvým chlebem. Také můžeme na talíři posypat dozlatova osmaženou cibulí. Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

P.S. od paní Maruš: Odborníci doporučují čočku namáčet, u nás se nikdy nenamáčela a proto ani já ji nenamáčím. Jako příloha se u nás k čočce podává knedlík nebo se jí bez přílohy, pouze s volským okem nebo opečeným salámem.

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy