Zelené fazolky s olivovým olejem jsou v octě povařené fazolové lusky, podušené spolu s orestovanou cibulí, česnekem a olivovým olejem smíchaným s kapkou vody. Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od paní Anife Vyskočilové.
Ingredience:
500 g | zelených fazolových lusků |
100 ml | olivového oleje |
100 ml | octa |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | oloupaná rajčata |
2 ks | cibule |
špetka cukru | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Fazolové lusky v hrnci zalijeme 1 dcl octa, osolíme a povaříme je, dokud mírně nezměknou, musí být uvařeny tzv. do křupava, pak lusky scedíme a dáme do misky vystydnout
2. Omytá, spařená, oloupaná rajčata nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno
3. Vše dáme do hrnce spolu se lžičkou olivového oleje a osmahneme do měkka
4. Přidáme vychladlé fazolové lusky, tak 1 dcl olivového oleje a zalijeme trochou vodou (vody musí být méně než olivového oleje!)
5. Vše podusíme asi 20 minut, podáváme teplé nebo i studené.