REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Yesil fasulye – Zelené fazolky s olivovým olejem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zelené fazolky s olivovým olejem jsou v octě povařené fazolové lusky, podušené spolu s orestovanou cibulí, česnekem a olivovým olejem smíchaným s kapkou vody. Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od paní Anife Vyskočilové.


Ingredience:
500 gzelených fazolových lusků
100 mlolivového oleje
100 mlocta
2 ksstroužky česneku
2 ksoloupaná rajčata
2 kscibule
špetka cukru
voda
sůl

Postup:

1. Fazolové lusky v hrnci zalijeme 1 dcl octa, osolíme a povaříme je, dokud mírně nezměknou, musí být uvařeny tzv. do křupava, pak lusky scedíme a dáme do misky vystydnout
2. Omytá, spařená, oloupaná rajčata nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno
3. Vše dáme do hrnce spolu se lžičkou olivového oleje a osmahneme do měkka
4. Přidáme vychladlé fazolové lusky, tak 1 dcl olivového oleje a zalijeme trochou vodou (vody musí být méně než olivového oleje!)
5. Vše podusíme asi 20 minut, podáváme teplé nebo i studené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy