REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Wurst salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uzeniny, papriky, cibule, okurkek a ředkviček, smíchaný s ochucenou zálivkou, podávaný s tmavým chlebem.


Ingredience:
500 goblíbené uzeniny
4 ksmenších kyselých okurek
1 ksmalé cibule
1 ksmenší žluté papriky
1 kssvazku ředkviček
Na zálivku:
100 mloleje
50 mlbílého vinného octa
1 lžícehořčice
1 lžičkacukru
mletý pepř
sůl
K podávání:
tmavý chleba
čerstvá nasekaná petrželka

Postup:

1. Uzeninu oloupeme, nakrájíme na kolečka a omytou papriku rozkrojíme, vyjmeme jádřinec, nakrájíme na proužky
2. Oloupanou cibuli a okurky nakrájíme na kolečka, ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky
3. V misce promícháme vinný ocet, olej, hořčici, dochutíme solí, pepřem a cukrem
4. Nakrájenou uzeninu i zeleninu smícháme s připravenou zálivkou, dáme vychladit nejméně na 2 hodiny a pak podáváme s tmavým chlebem a na drobno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Tento salát je vhodný k zužitkování zbytků po grilování nebo můžeme ještě do salátu přidat 150 g ementálu nakrájeného na nudličky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy