Podomácku vyrobený sýr francouzského typu.
Ingredience:
250 g | tvarohu |
125 g | másla |
1 lžíce | kuliček černého pepře |
1 lžička | bílého mletého pepře |
1 lžička | česnekového prášku |
1 lžička | majoránky |
1/2 lžičky | soli |
Postup:
1. Máslo rozehřejeme na ohni a přilijeme k rozdrobenému tvarohu
2. Přidáme veškeré koření mimo celých kuliček pepře, smícháme a několik minut pečlivě třeme, nakonec necháme v misce ztuhnout v chladničce do druhého dne
3. V hmoždíři roztlučeme nahrubo pepř a připravíme si ho na prkénko
4. Z tvarohové hmoty vytvarujeme čtyři silnější placky, které obalíme v hrubě roztlučeném pepři
5. Pepřem obalené sýry zabalíme do alobalu a skladujeme v lednici.
Podáváme s čerstvým pečivem a zapíjíme nejlépe vínem.