REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Výroba sýru Boursin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podomácku vyrobený sýr francouzského typu.


Ingredience:
250 gtvarohu
125 gmásla
1 lžícekuliček černého pepře
1 lžičkabílého mletého pepře
1 lžičkačesnekového prášku
1 lžičkamajoránky
1/2 lžičkysoli

Postup:

1. Máslo rozehřejeme na ohni a přilijeme k rozdrobenému tvarohu
2. Přidáme veškeré koření mimo celých kuliček pepře, smícháme a několik minut pečlivě třeme, nakonec necháme v misce ztuhnout v chladničce do druhého dne
3. V hmoždíři roztlučeme nahrubo pepř a připravíme si ho na prkénko
4. Z tvarohové hmoty vytvarujeme čtyři silnější placky, které obalíme v hrubě roztlučeném pepři
5. Pepřem obalené sýry zabalíme do alobalu a skladujeme v lednici.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem a zapíjíme nejlépe vínem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy