REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Výpečky z uzeného boku, dušený čerstvý špenát, bramborové knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výpečky z bůčku patří k tradičním českým pokrmům. Skvělá je pak tato kombinace, servírovat je s podušeným špenátem a bramborovými knedlíky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gtučnějšího boku
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
kmín
Na špenát:
500 gčerstvého listového špenátu
2 ksstroužky česneku
2 ksšalotky
olivový olej
pepř
sůl
Na knedlíky:
700 gbrambor vařených ve slupce
220 ghrubé krupice
2 ksvejce
sůl

Postup:
  1. Maso si nakrájíme na malé kostičky a dáme jej s pokrájenou cibulí a česnekem péci do trouby vyhřáté na 190 °C, mírně podlijeme vodou a posypeme kmínem
  2. Když je maso vypečené do křupava, podlijeme nepatrně vodou odškrábeme přípek a zredukujeme, aby vznikla šťáva.

Příprava špenátu:

  1. Na pánev nalijeme trochu olivového oleje, přidáme šalotky a jemně nasekaný česnek, necháme zesklovatět
  2. Do základu natrháme očištěný a propláchnutý špenát, dusíme maximálně 5 minut, pak dochutíme solí a pepřem (nepodléváme).

Příprava knedlíků:

  1. Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na pomoučněný vál, přidáme krupici, vejce a sůl, prohněteme
  2. Vytvoříme čtyři válečky o průměru asi 7 cm, které zavařujeme v osolené vodě d10 až 15 minut.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy