REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Záhorácký závitek s drbáky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové kýty nebo krkovice pokladené kysaným zelím a špalíky anglické slaniny, zamotané do tvaru závitků, zprudka opečené, pak podušené ve vývaru doměkka, v tomto případě servírované s domácími bramborovými knedlíky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gvepřové kýty nebo krkovičky
200 gtučné anglické slaniny v celku
200 gkysaného zelí
3 lžícesádla
2 ksmenší cibule
vývar
kmín
pepř
sůl
Na knedlíky:
350 gvystydlých vařených brambor
350 gsyrových brambor
150 ghrubé mouky
1 lžíceškrobu
2 ksvejce
1 ksnakrájené žemle
voda
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme, osolíme a opepříme
2. Každý plátek přikryjeme propláchnutým kysaným zelím, které jsme pokmínovali a přidáme špalíček anglické slaniny, zabalíme, svážeme a opečeme na sádle
3. V kastrolu rozškvaříme zbytek slaniny, přidáme sádlo, necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, vložíme závitky, podlijeme, okmínujeme, dáme zbytek zelí, zalijeme vývarem a dusíme do měkka
4. Šťávu zredukujeme a zahustíme hladkou moukou, důkladně provaříme.

Příprava knedlíků: 1. Nastrouháme syrové brambory, které vymačkáme, přidáme vařené nastrouhané brambory, žemli, vejce, sůl a mouku
2. V osolené vodě pak vaříme kulaté knedlíky o průměru 8-10 cm, které jsme vytvořili mokrýma rukama, vaříme asi 8 až 10 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy