REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vrstvený salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve sklenicích servírovaný salát naskládaný po ingrediencích, přelitý dresinkem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
425 gsterilované kukuřice
200 gšunky
4 ksvejce
1 ksčervené masité papriky
1 ksmalé salátové okurky
1/2 ksledového salátu
Na dresink:
100 gzakysané smetany
100 gmajonézy
2 lžícenasekané pažitky
1 lžícekari koření
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vejce uvaříme natvrdo, jakmile trochu zchladnou, oloupeme je a nakrájíme na kolečka
2. Listy ledového salátu opláchneme a necháme důkladně okapat, společně s paprikou zbavenou jadřince je nakrájíme na jemné nudličky
3. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a lžičkou z ní vydlabeme semínka, pak ji nakrájíme na malé kostičky, šunku nakrájíme na úzké proužky, z kukuřice slijeme nálev
4. Na dno skleniček rozdělíme polovinu připravených listů salátu, přidáme vrstvu paprik, okurky a kukuřice, navrch nandáme šunku a na tu poklademe kolečka vajíček
5. Sklenice zasypeme zbylými nudličkami salátu a přelijeme trochou dresinku.

Příprava dresinku:
Majonézu promícháme se zakysanou smetanou, kari kořením a nasekanou pažitkou, dresink dochutíme pepřem, citronovou šťávou a solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy