Nákyp z vařeného vepřového masa, uzeného masa, veky a dalších ingrediencí, v troubě zapečený.
Ingredience:
400 g | vepřového masa (ramínko, bůček, krkovička) |
400 g | uzeného masa |
400 g | veky (žemle) |
150 ml | černého piva |
2 lžíce | směs bylinek (petrželová a celerová nať, pažitka, libeček, bazalka) |
1 lžička | majoránky |
4 ks | stroužků česneku |
4 ks | vajec |
2 ks | cibule |
strouhanka | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Předem uvařené uzené a vepřové maso nakrájíme na kostičky
2. Přidáme nakrájenou veku navlhčenou pivem, na drobno nasekané bylinky, majoránku, pepř, oloupané na drobno nakrájené cibule a oloupané utřené se solí stroužky česneku
3. Směs spojíme žloutky, zalijeme zbývajícím černým pivem, promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou a vylehčíme tuhým sněhem z bílků
4. Připravenou směs vložíme do olejem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, dáme do trouby a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.