REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vlašský bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uvařených brambor, nakrájené šunky, jablek, sterilované okurky, cibule a dochucený zálivkou z majonézy.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
300 gbrambor
200 gšunky
150 gokurek (sterilovaných)
1 kscibule
2 ksjablek
Zálivka:
100 gmajonézy
1 lžičkahořčice
1 lžičkaocta
worcesterská omáčka
bílý mletý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, zcedíme je, ještě horké oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky
2. Šunku a sterilované okurky nakrájíme na kostičky
3. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno
4. Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky
5. Vše vložíme do mísy, mírně osolíme a opepříme
6. Zalijeme zálivkou smíchanou z několika kapek worcesterské omáčky, octa, hořčice, špetky cukru a promícháme
7. Zlehka vmícháme majonézu a necháme asi 2 hodiny v chladu rozležet.

Doporučení:

Na saláty se nejlépe hodí lojovité (masité) brambory, které se nerozvaří.

Poznámka:

Majonézu můžeme nastavit smetanou nebo bílým jogurtem, salát bude chutnější, dietnější a lépe stravitelný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy