Pokud vás honí mlsná na něco sladkého a moc a moc dobrého, přinášíme zde tip na vynikající švestkovo-jablkový koláč, který si můžete upéci i v BIO kvalitě! Určitě vám bude chutnat a zařadíte si tento recept mezi ty oblíbené.
Ingredience:
150 g | polohrubé mouky |
150 g | másla |
100 g | třtinového cukru |
1 hrnek | nastrouhaných jablek |
4 ks | vejce |
1/2 balíčku | prášku do pečiva |
švestky | |
tuk na vymazání formy | |
vhodná forma |
Postup:
- Vejce s cukrem ušlehejte do pěny.
- Povolené máslo smíchejte s moukou a práškem do pečiva.
- Obě směsi důkladně spojte a nakonec vmíchejte nastrouhaná jablka.
- Těsto vlijte do vymazané formy a poklaďte půlkami švestek.
- Pečte na 180 stupňů asi čtyřicet minut, dokud se okraje neodlepí od formy.
Koláč můžete navrch ještě posypat skořicí nebo drobenkou. Pokud jste příznivci BIO produktů, použijte na koláč všechny suroviny v BIO kvalitě.
Poznámka:Recept k článku: Tipy na využití švestek a jablek v kuchyni, inspirujte se!