REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vločkový koláč s ostružinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Neobvyklé těsto použité na chutný dezert připravený z ovesných vloček, mouky, cukru, sody, skořice a špetky soli. S náplní z ostružin.


Ingredience:
160 ghnědého cukru
150 govesných (pšeničných) vloček
120 gpolohrubé mouky
120 grozpuštěného másla
1 ksbanánu
1 lžícemleté skořice
1/2 lžičkyjedlé sody
špetka soli
Náplň:
500 gostružin
2 lžícečerveného vína
2 lžícecukru
1 lžícecitrónové štávy

Postup:

1. V míse smícháme vločky s moukou, cukrem, sodou, skořicí a špetkou soli
2. Přidáme zchladlé máslo a banán, který jsme rozmixovali, vše dobře promícháme
3. Vypracujeme v těsto, které necháme 15 minut odpočinout
4. Ostružiny v hrnci podusíme spolu s vínem, cukrem a citrónovou šťávou za občasného promíchání, do zhoustnutí, pak necháme pyré lehce zchladnout
5. Dvě třetiny těsta rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 20 minut, dokud nezačne těsto zlátnout
6. Těsto vytáhneme a potřeme ho ostružinovým pyré na které poklademe zbylé těsto
7. Koláč pečeme dalších 20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy