Neobvyklé těsto použité na chutný dezert připravený z ovesných vloček, mouky, cukru, sody, skořice a špetky soli. S náplní z ostružin.
Ingredience:
160 g | hnědého cukru |
150 g | ovesných (pšeničných) vloček |
120 g | polohrubé mouky |
120 g | rozpuštěného másla |
1 ks | banánu |
1 lžíce | mleté skořice |
1/2 lžičky | jedlé sody |
špetka soli | |
Náplň: | |
500 g | ostružin |
2 lžíce | červeného vína |
2 lžíce | cukru |
1 lžíce | citrónové štávy |
Postup:
1. V míse smícháme vločky s moukou, cukrem, sodou, skořicí a špetkou soli
2. Přidáme zchladlé máslo a banán, který jsme rozmixovali, vše dobře promícháme
3. Vypracujeme v těsto, které necháme 15 minut odpočinout
4. Ostružiny v hrnci podusíme spolu s vínem, cukrem a citrónovou šťávou za občasného promíchání, do zhoustnutí, pak necháme pyré lehce zchladnout
5. Dvě třetiny těsta rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 20 minut, dokud nezačne těsto zlátnout
6. Těsto vytáhneme a potřeme ho ostružinovým pyré na které poklademe zbylé těsto
7. Koláč pečeme dalších 20 minut.