Vláčný koláč, který můžete připravit s banány, švestkami, meruňkami. Budete ho mít raz dva hotový! S laskavým svolením Gabriely Šeršeňové @glutenfree_sky, která recept vymyslela, upekla, vyfotila.
Ingredience:
300 g | bílého jogurtu |
150 g | Pohankové mouky Labeta |
150 g | Jáhlové mouky Labeta |
80 g | čekankového sirupu (datlový sirup nebo jiné sladidlo) |
12 g | Kypřícího prášku do pečiva bez lepku Labeta |
4 lžíce | kokosového oleje |
2 ks | vejce od šťastných slepiček |
koláčová forma cca 20×30 cm, max. 25×30 cm |
Postup:
- Vejce vyšleháme se sirupem či jiným sladidlem a přidáme kokosový olej, bílý jogurt a všechny mouky, dobře smícháme v hladké těsto a nalijeme do formy s pečícím papírem.
- Na těsto klademe banán nebo jiné ovoce dle chuti. Doporučuji velikost formy cca 20×30 cm, max. 25×30 cm.
- Pečeme při 170 °C podle potřeby, cca 25 minut, propečení zkontrolujeme špejlí. Ještě teplé můžeme polít rozehřátým arašídovým máslem a posypat rozdrcenými oříšky. V sezóně bude koláč skvělý také se švestkami či meruňkami.
Recept k článku: Pohanková mouka v kuchyni – jak ji správně používat?
Poznámka:Zdroj: labeta.cz