Nastrouhaná zelenina, jablka a ořechy podávané ozdobené kopečkem šlehačky. Tento dezert obsahuje vitamíny A, B1, C a vápník.
Ingredience:
100 g | kedlubny |
100 g | ořechů |
100 g | karotky |
100 g | jablka |
1/8 l | šlehačky |
1 ks | citrónu |
trochu práškového cukru |
Postup:
1. Omytou a očištěnou zeleninu nastrouháme na jemno
2. Přidáme nastrouhaná jablka, která hned zakápneme citronovou šťávou, aby nezhnědla
3. Můžeme vše zamíchat, nebo z každé ingredience včetně ořechů udělat malý kopeček, doprostřed navršit ušlehanou smetanu s trochou cukru a podávat například po obědě nebo večeři místo ovoce.
Více o zdravé stravě maminek najdete zde: Výživa těhotné a kojící ženy.