REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňové čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čatní připravené a povařené z višní, cibule a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kgvyzrálých višní
150 gkrystalového cukru
125 gcibule
100 gmedu
25 gčerstvého zázvoru
7 kshřebíčků
1 lžičkakari
1 lžičkasoli
3 lžícečerveného octa
2 lžícecitronové šťávy
1 lžícezeleného pepře
1 lžícehořčičných semínek

Postup:

1. Višně dobře opereme a vypeckujeme
2. Oloupané cibule i zázvor nakrájíme na drobno
3. Do kastrolku dáme višně, nakrájené cibule i zázvor, přidáme krystalový cukr, med, červený ocet, citronovou šťávu, zelený pepř, sůl, hořčičná semínka, hřebíčky, kari a na mírném plameni za občasného promíchání povaříme asi 45 minut
4. Pak naplníme do čistě vymytých skleniček a ihned uzavřeme.

Doporučení:

Čatní je výborné ke grilovaným a pečeným masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy