REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinné klobásy pečené na kysaném zelí, bramborová kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vinné klobásky ve tvaru šneků upečené v troubě na zelí, podlité světlým pivem, servírované s bramborovou kaší a zkaramelizovanou cibulkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600-800 gvinné klobásy
300 gkysaného bílého zelí
200 mlsvětlého piva
3-4 ksstroužky česneku
2 ksstředně velké cibule
3 vrchovaté lžícesádla
2 lžícetřtinového cukru
1 lžičkavinného červeného octa
kmín
sůl
bramborová kaše jako příloha

Postup:
  1. Vinnou klobásu rozdělíme na čtyři stejné části, smotáme ji a zajistíme špejlemi, případně provázkem
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, ta necháme zezlátnou na sádle, pak podlijeme trochou vody, zaprášíme cukrem, necháme zkaramelizovat
  3. Na dno sádlem vymazaného pekáčku rozložíme okapané kysané zelí, rozložíme zakaramelizovanou cibulku (trochu si necháme na ozdobení kaše), zaképneme vinným octem, dochutíme prolisovanými stroužky česneku, posypeme solí, kmínem, vše promícháme, na vrch položíme šneky z klobásek
  4. Nakonec pokrm podlijeme pivem, pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 190-200 °C, pečeme 30-40 minut, během pečení klobásky nejméně jednou obrátíme, případně ještě podlijeme pivem
  5. Upečené klobásky naskládáme i ze zelím na talíře, doplníme bramborovou kaší, tu ozdobíme zkaramelizovanou cibulkou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy