REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinné klobásy pečené na kysaném zelí, bramborová kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vinné klobásky ve tvaru šneků upečené v troubě na zelí, podlité světlým pivem, servírované s bramborovou kaší a zkaramelizovanou cibulkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600-800 gvinné klobásy
300 gkysaného bílého zelí
200 mlsvětlého piva
3-4 ksstroužky česneku
2 ksstředně velké cibule
3 vrchovaté lžícesádla
2 lžícetřtinového cukru
1 lžičkavinného červeného octa
kmín
sůl
bramborová kaše jako příloha

Postup:
  1. Vinnou klobásu rozdělíme na čtyři stejné části, smotáme ji a zajistíme špejlemi, případně provázkem
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, ta necháme zezlátnou na sádle, pak podlijeme trochou vody, zaprášíme cukrem, necháme zkaramelizovat
  3. Na dno sádlem vymazaného pekáčku rozložíme okapané kysané zelí, rozložíme zakaramelizovanou cibulku (trochu si necháme na ozdobení kaše), zaképneme vinným octem, dochutíme prolisovanými stroužky česneku, posypeme solí, kmínem, vše promícháme, na vrch položíme šneky z klobásek
  4. Nakonec pokrm podlijeme pivem, pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 190-200 °C, pečeme 30-40 minut, během pečení klobásky nejméně jednou obrátíme, případně ještě podlijeme pivem
  5. Upečené klobásky naskládáme i ze zelím na talíře, doplníme bramborovou kaší, tu ozdobíme zkaramelizovanou cibulkou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy