REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinná omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčky připravená z vína, mouky, cukru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
250 mlvína (může být bílé i červené)
250 mlvody
3 lžícemouky
3 lžícemásla
1 lžícecukru
1 kscelé skořice
citrónová šťáva
sůl

Postup:

1. Rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a lehce ji osmahneme
2. Jíšku zalijeme vodou a vínem, mícháme, aby se mouka hladce rozpustila
3. Omáčku osolíme, přidáme kousek skořicové kůry a lžíci cukru
4. Vinnou omáčku vaříme alespoň 20 minut
5. Nakonec skořici vyjmeme a omáčku podle chuti osladíme cukrem nebo okyselíme citrónovou šťávou.

Doporučení:

Vinná omáčka se hodí například k houskovým knedlíkům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy