REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vietnamské závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté vepřové maso promíchané s vařenou rýží, nakrájenou mrkví a proužky čínského zelí. Další varianta na oblíbené smažené rýžové jarní závitky.


Ingredience:
300 gmletého vepřového masa
150 gčínského zelí
100 grýže
1 kszázvoru (malý)
1 ksmrkve
sojová omáčka
rýžový papír
pepř
olej

Postup:

1. Vepřové maso promícháme s vařenou rýží, na nudličky nakrájenou mrkví a proužky čínského zelí
2. Ochutíme nastrouhaným zázvorem, sojovou omáčkou a pepřem
3. Směs promícháme a hodinu necháme rozležet
4. Rýžový papír namočíme a přesuneme na vlhkou utěrku
5. Doprostřed papíru dáme 2 lžíce směsi a zarolujeme, okraje přeložíme
6. Smažíme ve fritéze ve vysoké vrstvě oleje.

Doporučení:

Podáváme s čerstvou zeleninou nebo oblíbeným salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy