REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitky Nem-Nem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu chutné asijské tyčinky plněné v tomto případě masovou směsí. Tento recept je spíše evropská varianta, nem(y) jsou historicky jídlo chudých, proto se dělali především se zeleninovou náplní.


Ingredience:
500 gvepřové kýty
100 ghlávkového zelí
3 ksstředně velké cibule
2 ksvejce
1 dlpiva
1 dlvody
1 hrstsušených hub Jidášovo ucho
2-3 lžícechilli omáčky (thajská Shiracha)
2-3 lžícesójové omáčky
1 lžíceglutasolu
1 lžičkadrceného kmínu
sůl
tenký rýžový papír (čtvercový)
skleněné rýžové nudle

Postup:

1. Houby namočíme na 30 minut do teplé vody, až zvětší svůj objem a budou měkké, pak je nakrájíme na nudličky (středy odstraníme)
2. Maso pomeleme nejemno, oloupané cibule nakrájíme nadrobno, 5 minut namočené skleněné nudle pokrájíme na kousky
3. Očištěné zelí nakrájíme na jemno, , přidáme ještě vejce a glutasol, všechny výše uvedené ingredience důkladně smícháme
4. Směs dochutíme sójovou a chilli omáčkou, drceným kmínem, mírně osolíme, opět promícháme, necháme odpočinout
5. Z masa vytvarujeme asi 8 cm dlouhé válečky
6. Na čistou kuchyňskou linku položíme rýžový papír (pozor, je hodně křehký), do nádoby rozprašovače vlijeme pivo z vodou smíchané 1:
1, papír postříkáme, aby změkl
7. Na jednotlivé čtverce pokládáme vždy po jednom masovém válečku a důkladně zabalíme, konce přehneme
8. Do většího množství rozpáleného oleje vkládáme závitky a smažíme je dozlatova.

Doporučení:

Závitky podáváme samostatně s pikantními studenými omáčkami nebo je servírujeme třeba s povařenou jasmínovou rýží.

Poznámka:

Správně usmažené závitky by měli křupat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy