Na páře uvařené těstovinové knedlíčky naplněné masovou směsí a křepelčími vejci.
Ingredience:
Na těsto: | |
500 g | hladké mouky |
200 ml | kokosového mléka |
1 sáček | kypřící prášek |
1 lžička | soli |
Na náplň na masovou směs: | |
340 g | Masa vepřové ve vlastní štávě Hamé |
1 lžíce | Sójová omáčka Vasco da Gama |
1 lžíce | solamylu (škrobové moučky) |
1 svazek | lístků koriandru |
1 svazek | jarní cibulky |
pepř mletý černý dle chuti | |
Ostatní: | |
20 ks | křepelčích vajíček |
voda |
Postup:
1. Nejdříve dejte vařit křepelčí vajíčka; vložte do studené vody a od momentu varu vařte asi 2 minuty, pak vajíčka ochlaďte pod proudem studené vody a trpělivě oloupejte
2. Vepřové ve vlastní šťávě nakrájejte na drobné kousky, smíchejte v míse se sójovou omáčkou, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, nasekaným koriandrem a pepřem, pořádně promíchejte, dosolte a zapracujte solamyl
3. Všechny suroviny na těsto dejte do hnětače a vypracujte hladké těsto, vyklopte ho na pomoučněný vál, vytvarujte do válečku a nakrájejte na 20 stejně velkých dílů, každý kousek těsta zformujte do kuličky, kterou následně zploštíte – aby vznikly přibližně stejné oválné placky, silné asi půl centimetru
4. Doprostřed každé placky dejte lžíci masové směsi a jedno křepelčí vajíčko, dávejte pozor, aby okraje byly volné – budou se pak lépe spojovat. Pečlivě stiskněte okraje k sobě
5. Knedlíčky vaříme na páře na sítku 15-20 minut.
Zdroj: Hame.cz