REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vietnamské nudle s kuřecím masem (recept podle mé ženy)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vietnamské nudle povařené, pak opečené na pánvi spolu s kousky kuřecího masa a mraženou zeleninou. Skvělý oběd nebo večeře připravená do 30 minut, jak je připravuje moje drahá polovička. :)


Ingredience:
1 balenívaječné čínské nudle (vietnamské kudrnaté nudle - ne ty skleněné!)
1 sáčekmražená zelenina "Čínská směs"
300-350 gkuřecích prsou nebo vykostěných noh bez kůže
1 ksvětší cibule
3-4 ksstroužky česneku
1 lžičkasolamylu (škrobové moučky)
oblíbené koření na "Čínu"
sojová omáčka
rostlinný olej
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Maso nakrájíme na tenčí nudličky, okořeníme pepřem, případně nějakým kořením na “čínu”, osolíme, přidáme lžičku solamylu a sójovky, lžíci rostlinného oleje, vše promícháme, necháme odležet ideálně 2 hodiny (klidně ale i přes celou noc).
  2. Nudle uvaříme podle návodu na obalu, pak je slijeme a necháme důkladně okapat.
  3. Na oleji zprudka orestujeme cibuli nakrájenou na proužky, přidáme naložené maso, restujeme zprudka, za občasného promíchání.
  4. Jakmile je maso opečené, přidáme do pánve mraženou zeleninovou směs, necháme ji povolit, přidáme okapané nudle, promícháme, dochutíme sojovou omáčkou, česnekem a případně solí.
Doporučení:

Maso lze naložit i na kratší čas, nejméně však na 30 minut! Mraženou zeleninu lze nahradit například blanšírovanými hranolky mrkve, proužky pórku a nasekaného zelí. Na tento tip pokrmu používáme nejlépe wok pánev nebo alespoň větší hlubokou pánev.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy