Uvařené zelené nudle zalité smetanovou omáčkou s houbami.
Ingredience:
400 g | zelených nudlí |
200 g | šunky |
150 g | čerstvých hub |
50 g | parmazánu (jiný tvrdý sýr) |
100 ml | smetany |
100 ml | vývaru |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
2 lžíce | oleje |
1 lžička | tymiánu |
mletý pepř | |
směs bylinek na ozdobu | |
sůl |
Postup:
1. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek
2. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, mletý pepř, tymián a sůl
3. Jakmile houby pustí šťávu, vmícháme na menší kousky nakrájenou šunku, podlijeme vývarem a dusíme, dokud houby nezměknou
4. Nakonec k houbám přilijeme smetanu a mícháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne, popřípadě ji můžeme zahustit solamylem
5. Mezitím uvaříme v osolené vodě zelené nudle, scedíme je, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem
6. Těstoviny ozdobíme čerstvými bylinkami.