Salát je spojen rajčatovým nálevem, s chutí příjemně sladkokyselou, ostřejší po feferonkách.
Ingredience:
Rozpis na 500 g: | |
250 g | měkkého salámu |
100 g | cibule |
90 g | okurek sterilovaných bez nálevu |
50 g | rajčatového protlaku |
15 g | oleje |
12,5 g | cukru |
12,5 g | octa |
10 g | feferonek sterilovaných bez nálevu |
10 g | aspiku |
2,5 g | worcesterské omáčky |
2,5 g | soli |
1 g | mletého pepře |
Postup:
1. Oloupaný salám nařežeme podélně na osminky a potom na plátky ve tvaru kruhových výsečí
2. K nakrájenému salámu přidáme kostičky okurek, nasekané feferonky, na kolečka nakrájenou cibuli
3. Vše promícháme s nálevem připraveným rozmícháním rajčatového protlaku, oleje, worcesterské omáčky, octa, cukru, mletého pepře, soli a zchladlého tekutého aspiku.
Recept na aspik viz. “Aspik základní”.