REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový vrabec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené vepřové plece s chutí po cibuli, česneku a rajčatového protlaku.


Ingredience:
600 gvepřové plece
120 grajčatového protlaku
80 gčesneku
60 ghladké mouky
60 gtuku
1 ksvětší cibule
mletý černý pepř
kmín
sůl
voda na podlévání

Postup:

1. Vepřové maso omyjeme, osušíme, na větší kostky, osolíme a opepříme 2. Na rozpáleném tuku zprudka ze všech stran opečeme a pak maso vyjmeme
3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova, pak přidáme rajčatový protlak, kmín, na malé tenké plátky nakrájený česnek a vše zamícháme
4. Do základu vložíme opečené maso, mírně podlijeme vodou a za občasného přelévání výpekem a podléváním vodou pečeme doměkka
5. Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, přilijeme vodu, rozmícháme a za občasného míchání vaříme šťávu 20 minut
6. Na závěr ji podle potřeby přisolíme, procedíme, maso vrátíme zpět a již jen krátce podusíme.

Doporučení:

Podáváme například s knedlíkem a zelím, nebo i s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy