REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový vrabec po hanácku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájené vepřové plece s kořením, plněné bůčkem.


Ingredience:
600 gvepřové plece
300 gbůčku
80 gčesneku
40 ghladké mouky
30 gtuku
1 ksvětší cibule
mletý černý pepř
majoránka
kmín
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Vepřové plece omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Mírně naklepeme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme a potřeme rozdrcenou majoránkou
2. Omytý, osušený bůček zbavíme kostí a kůže
3. Nakrájíme na malé kousky, opatrně osolíme, dáme do středu každého plátku, dobře zavineme a převážeme nití nebo spojíme párátky
4. Dáme do tukem vymaštěného pekáčku a opečeme po všech stranách
5. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kmín,mírně podlijeme vodou a za občasného obracení, přelévání výpekem a podlévání vodou pečeme doměkka
6. Měkké maso vyndáme a odstraníme nitě nebo párátka
7. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme,zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a za občasného míchání vaříme 20 minut
8. Ke konci podle potřeby přisolíme, pak přecedíme, maso dáme zpět a ještě chvíli podusíme.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem a vařeným zelím nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy