REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový jazyk na pórku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený vepřový jazyk, opečený na oleji spolu s pórkem. Hodnota dvou porcí je 2571 kJ.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 gvepřového jazyka
200 gpórku
10 gmásla
pepř
sůl
voda

Postup:

1. Vepřový jazyk očistíme a dáme vařit, když je poloměkký, ponoříme jej do studené vody a sloupneme
2. Jazyk nakrájíme na tenké plátky
3. Pórek nakrájíme na kolečka
4. Maso i s pórkem zprudka opečeme na másle, osolíme, dochutíme pepřem, podlijeme horkou vodou nebo vývarem z uvařeného jazyka a krátce vše povaříme.

Poznámka:

Podrobný popis přípravy vařeného jazyka najdete zde: Vepřový jazyk vařený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy