REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený celer se salámem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky uvařeného celeru zapečené v troubě spolu se salámovou směsí. Hodnota dvou porcí je 3182 kJ.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 gceleru
200 gsalámu
20 gstrouhanky
20 gtuku
1 ksvejce
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Celer oloupeme, opereme a doměkka uvaříme ve slané vodě, vychladlý nakrájíme na silnější plátky
2. Salám nakrájíme na drobné kostičky, přidáme strouhanku a vajíčko, směs osolíme a dochutíme pepřem
3. Okořeněnou směs vrstvíme na celerové plátky, ty pak vložíme do vymazaného pekáče nebo ohnivzdorné misky, pokapeme tukem a dozlatova zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C
4. Jednotlivé porce hustě posypeme jemně pokrájenou celerovou natí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy