REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový guláš s klobáskou a paprikou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě opečené vepřové maso, podušené spolu s rajčatovým protlakem, paprikami a na kolečka nakrájenou klobáskou.


Ingredience:
600 gvepřového masa na guláš (vepřové kýty)
2 ksnejlépe červené masité papriky
2 ksstroužky českého česneku
2 ksvelké cibule
2 ksklobásky
3 lžícesádla
2-3 lžícerajčatového protlaku
2 lžičkysladké mleté papriky
koření: 3-4 ks kuličky nového koření a stejně tak i pepře, 1 ks bobkový list
voda na podlití
mletý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Na drobno pokrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova
2. Přidáme maso nakrájené na menší kousky, za stálého míchání ho necháme zatáhnout
3. K masu nasypeme červenou sladkou papriku, zamícháme, vše podlijeme horkou vodou, vody dáme tolik, aby bylo maso úplně potopené
3. Pokrm doplníme o rajčatový protlak, papriky zbavené jadřinců a nakrájené na nudličky, kuličky koření a bobkový list, nezapomeneme osolit a trochu osladit cukrem
4. Pokrm dusíme do změknutí masa, tedy asi 90-120 minut
5. Nakonec guláš dochutíme mletým pepřem, případně ho dosolíme a promícháme s prolisovaným česnekem a na kolečka nakrájenou klobáskou, už jen chvíli provaříme a můžeme podávat.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme houskový knedlík, těstoviny, případně i rýži či pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy