Na cibulovém základě opečené vepřové maso, podušené spolu s rajčatovým protlakem, paprikami a na kolečka nakrájenou klobáskou.
Ingredience:
600 g | vepřového masa na guláš (vepřové kýty) |
2 ks | nejlépe červené masité papriky |
2 ks | stroužky českého česneku |
2 ks | velké cibule |
2 ks | klobásky |
3 lžíce | sádla |
2-3 lžíce | rajčatového protlaku |
2 lžičky | sladké mleté papriky |
koření: 3-4 ks kuličky nového koření a stejně tak i pepře, 1 ks bobkový list | |
voda na podlití | |
mletý pepř | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Na drobno pokrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova
2. Přidáme maso nakrájené na menší kousky, za stálého míchání ho necháme zatáhnout
3. K masu nasypeme červenou sladkou papriku, zamícháme, vše podlijeme horkou vodou, vody dáme tolik, aby bylo maso úplně potopené
3. Pokrm doplníme o rajčatový protlak, papriky zbavené jadřinců a nakrájené na nudličky, kuličky koření a bobkový list, nezapomeneme osolit a trochu osladit cukrem
4. Pokrm dusíme do změknutí masa, tedy asi 90-120 minut
5. Nakonec guláš dochutíme mletým pepřem, případně ho dosolíme a promícháme s prolisovaným česnekem a na kolečka nakrájenou klobáskou, už jen chvíli provaříme a můžeme podávat.
Jako přílohu podáváme houskový knedlík, těstoviny, případně i rýži či pečivo.