Zajímavá varianta klasického guláše z vepřového masa.
Ingredience:
Pro 5 osob: | |
500 g | vepřové kýty |
100 g | cibule |
75 g | klobásky |
75 g | sýru Eidam |
40 g | hladké mouky |
35 g | tuku |
25 g | rajského protlaku |
5 g | mleté papriky |
česnek | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na menší kostky
2. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na tuku dorůžova
3. Přidáme maso k cibuli, opečeme, osolíme, přidáme papriku, kmín, protlak, zalijeme vodou a dusíme doměkka
4. Před koncem vaření přidáme rozlisovaný česnek, na kolečka nakrájenou klobásu a dovaříme
5. Před podáváním posypeme na talíři strouhaným sýrem.