REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z vepřové plece podušené na cibulovém základě.


Ingredience:
1 kgvepřové plece
2 ksvětší cibule
2 ksstroužky česneku
1/2 dclrajského protlaku
1 lžičkačervené papriky
majoránka
kmín
sůl
hladká mouka
vlažná voda
vepřové sádlo

Postup:

1. Vepřovou plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na stejné kousky
2. Do hrnce dáme rozpustit vepřové sádlo a přidáme dvě větší, nadrobno nakrájené cibule, ty zpěníme a zaprášíme paprikou a zalijeme vlažnou vodou
3. Do připraveného základu vložíme nakrájené maso, okmínujeme, osolíme, přidáme utřený česnek a rajský protlak
4. Dusíme přikryté poklicí asi 90 minut, až maso změkne, asi po hodině dušení zaprášíme guláš hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou a pokračujme v dušení
5. Když je maso měkké, guláš dochutíme drcenou majoránkou a přisolíme
6. Maso vyjmeme a šťávu přecedíme přes cedník
7. Přecezenou šťávu spolu s masem ještě krátce povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskový nebo bramborový knedlík, vařené brambory či vařené těstoviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy