REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové výpečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větší kostky vepřového bůčku okořeněné pepřem, osolené, promíchané s cibulí a prolisovaným česnekem, upečené v troubě podlité vodou.


Ingredience:
750 gvepřového bůčku s kostí
100 gcibule
100 gvody
15 gčesneku
15 gsoli
1 gmletého černého pepře

Postup:

1. Opláchnutý, kosti zbavený bůček nakrájíme na větší kostky
2. Maso opepříme, osolíme, promícháme s oloupanou, na větší plátky pokrájenou cibulí a s utřeným česnekem
3. Ve větším pekáči pak maso mírně podlijme vodou a v předehřáté troubě na 180 °C, během pečení maso promícháme a hlídáme, aby se nám cibulka nepřipálila
4. Měkké, upečené maso z pekáče vyjmeme a zalijeme procezeným vypečeným tukem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy