Na kostky nakrájený vepřový bůček, potřený česnekem a upečený spolu s cibulí dozlatova.
Ingredience:
1 kg | vepřového bůčku |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
pepř | |
sůl | |
vlažná voda |
Postup:
1. Vepřový bůček opláchneme ve vlažné vodě, vykostíme a nakrájíme na menší kousky
2. Maso osolíme, opepříme, potřeme se solí utřeným česnekem a vložíme do pekáče spolu s nakrájenou cibulí
3. Mírně podlijeme vodou a pečeme při teplotě kolem 190 °C dozlatova, během pečení dle potřeby doléváme vlažnou vodu a dbáme na to, aby se cibule nepřipálila
4. Pečeme asi 1 hodinu.
Vepřové výpečky můžeme podávat studené s chlebem nebo teplé s dušeným zelím a houskovým nebo bramborovým knedlíkem, také s kysaným zelím a vařeným bramborem.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová
Vepřové výpečky a kedlubnové zelí, brambor
Vepřový bok na kmínu a pivu, dušené kysané zelí, bramborový knedlík