REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové srdce na špeku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová srdíčka podušená na cibulovém základě ve vývaru z vody a masoxové kostky.


Ingredience:
4 ksvepřová srdíčka
1 ksmasoxové kostky
80 gšpeku nebo anglické slaniny
2 snítkyzelené petrželky
1 lžícehladké mouky
1/4 lžičkymletého pepře
voda

Postup:

1. Vepřová srdíčka opereme, zbavíme sražené krve a nakrájíme je na úzké proužky
2. Do hrnce dáme na kostičky nakrájený špek nebo anglickou slaninu, necháme rozpustit a teprve potom na tuk vložíme rozkrájená srdce
3. Přidáme na drobné kostičky pokrájenou cibuli, sůl, pepř a dusíme pod poklicí za občasného zamíchání, podléváme vodou, aby se maso nepřichytilo
4. Poloměkké maso zaprášíme hladkou moukou, necháme ji zarestovat a pak podlijeme 4-5 menšími naběračkami horké vody
5. Přidáme rozdrobenou masoxovou kostku, zelenou petrželku, zamícháme a dusíme pod pokličkou doměkka.

Doporučení:

Takto upravené vepřové srdce podáváme s vařenou rýží a hlávkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy