Na cibulovém základě opečené kousky vepřového plecka, upečené doměkka spolu s rajským protlakem, karotkou, jablky a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
1 kg | vepřového plecka |
200 g | karotky |
600 ml | vody |
300 ml | jablečného vína |
1 lžička | jablečného octa |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | rajského protlaku |
2 lžíce | instantní jíšky |
1 lžíce | krupicového cukru |
2 ks | cibule |
2 ks | kyselých jablek |
1 ks | stroužku česneku |
čerstvá petrželka | |
čerstvý tymián | |
čerstvá šalvěj | |
mletý bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky a v pánvi orestujeme i s oloupanou na drobno nakrájenou cibulí
2. Přidáme rajský protlak, za stálého míchání prohřejeme a vše přendáme do pekáčku, pak vmícháme očištěnou na kousky nakrájenou karotku, zalijeme vodou a ochutíme oloupaným prolisovaným stroužkem česneku
3. Přilijeme jablečný ocet, jablečné víno, osolíme, opepříme, přisypeme cukr a vše promícháme, přikryté vložíme do předehřáté trouby na 220 °C a pečeme asi 60 minut
4. Potom vmícháme jíšku, oloupaná na menší kousky nakrájená jablka a pečeme 30 minut, dokud není maso měkké a nakonec vložíme na jemno nasekané bylinky.
Pro zjemnění můžeme nakonec do pokrmu vmíchat 1 lžíci zakysané smetany.