REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové s mrkví a jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě opečené kousky vepřového plecka, upečené doměkka spolu s rajským protlakem, karotkou, jablky a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1 kgvepřového plecka
200 gkarotky
600 mlvody
300 mljablečného vína
1 lžičkajablečného octa
3 lžíceoleje
2 lžícerajského protlaku
2 lžíceinstantní jíšky
1 lžícekrupicového cukru
2 kscibule
2 kskyselých jablek
1 ksstroužku česneku
čerstvá petrželka
čerstvý tymián
čerstvá šalvěj
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky a v pánvi orestujeme i s oloupanou na drobno nakrájenou cibulí
2. Přidáme rajský protlak, za stálého míchání prohřejeme a vše přendáme do pekáčku, pak vmícháme očištěnou na kousky nakrájenou karotku, zalijeme vodou a ochutíme oloupaným prolisovaným stroužkem česneku
3. Přilijeme jablečný ocet, jablečné víno, osolíme, opepříme, přisypeme cukr a vše promícháme, přikryté vložíme do předehřáté trouby na 220 °C a pečeme asi 60 minut
4. Potom vmícháme jíšku, oloupaná na menší kousky nakrájená jablka a pečeme 30 minut, dokud není maso měkké a nakonec vložíme na jemno nasekané bylinky.

Doporučení:

Pro zjemnění můžeme nakonec do pokrmu vmíchat 1 lžíci zakysané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy