REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové špízy s rokfórovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené špízy z vepřového masa, cibule a rajčátek, servírované přelité rokfórovou omáčkou.


Ingredience:
400 gvepřové kýty
200 grokfóru
200 gcherry rajčátek
2 kscibule
2 dlmléka
sůl
Na marinádu:
2 lžíceoleje
mletý barevný pepř

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na kostky, naložíme do marinády z oleje smíchaným s mletým barevným pepřem a dáme do ledničky na 3 hodiny odležet
2. Potom maso napichujeme na špízové jehly střídavě s oloupanou, na menší kousky nakrájenou cibulí a rajčátky
3. Špízy dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme na mřížce podložené plechem 20 minut, během pečení špízy otáčíme a potíráme zbylou marinádou
4. V kastrolku zahřejeme mléko, přidáme nastrouhaný sýr a na mírném ohni za stálého míchání sýr rozpustíme, omáčku ochutíme pepřem (případně osolíme)
5. Při podávání špízy přelijeme připravenou omáčkou a podáváme s vařenými bramborami a zeleným salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy