Pečené špízy z vepřového masa, cibule a rajčátek, servírované přelité rokfórovou omáčkou.
Ingredience:
400 g | vepřové kýty |
200 g | rokfóru |
200 g | cherry rajčátek |
2 ks | cibule |
2 dl | mléka |
sůl | |
Na marinádu: | |
2 lžíce | oleje |
mletý barevný pepř |
Postup:
1. Očištěné maso nakrájíme na kostky, naložíme do marinády z oleje smíchaným s mletým barevným pepřem a dáme do ledničky na 3 hodiny odležet
2. Potom maso napichujeme na špízové jehly střídavě s oloupanou, na menší kousky nakrájenou cibulí a rajčátky
3. Špízy dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme na mřížce podložené plechem 20 minut, během pečení špízy otáčíme a potíráme zbylou marinádou
4. V kastrolku zahřejeme mléko, přidáme nastrouhaný sýr a na mírném ohni za stálého míchání sýr rozpustíme, omáčku ochutíme pepřem (případně osolíme)
5. Při podávání špízy přelijeme připravenou omáčkou a podáváme s vařenými bramborami a zeleným salátem.