REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové na divoko (po staročesku)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z receptáře našich babiček. V remosce upečená kýta, servírovaná s omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
750 gvepřové kýty
5 kssnítek jalovců
2-3 kskrajíčky chleba
3 ksbobkové lity
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžíceocta
3 dlsvětlého piva 10 °
špetka drceného kmínu
špetka česnekového prášku

Postup:

1. Do remosky vložíme omytou kýtu, podlijeme trochou piva, osolíme, okořeníme a pečeme
2. Ve zbytku piva namočíme chléb nakrájený na kostky, až se rozmočí a změkne
3. Upečené maso vyjmeme z remosky, šťávu smícháme s pivem a chlebem, vyjmeme bobkový list, přidáme hořčici a umixujeme, je-li omáčka příliš hustá, přidáme trochu piva nebo vody
4. Povaříme a podáváme s masem nakrájeným na plátky.

Doporučení:

Vhodná příloha je bramborový nebo chlupatý knedlík a salát z marinovaného zelí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy