REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové ledvinky na jehle II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V oleji s česnekem utřeným se solí naložené plátky ledvinek, druhý den napíchané na jehle spolu se slaninou a cibulí, opečené na oleji nebo grilované na roštu grilu.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
800 gvepřových ledvinek
150 gslaniny
150 gcibule
5 ksstroužků česneku
olej
sůl

Postup:

1. Ledvinky rozkrojíme na plocho, vykrojíme močovody a nakrájíme je na plátky
2. Nakrájené ledvinky opláchneme a osušíme, dáme do porcelánové nebo kameninové nádoby, zalijeme olejem, do kterého jsme přidali utřený česnek se solí a necháme 24 hodin marinovat v ledničce
3. Proležené ledvinky napichujeme na jehly střídavě s kousky slaniny a cibule, pak je opékáme v rozpáleném oleji v pánvičce nebo grilujeme na rožni na venkovním grilu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy