REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety zapečené s brambory, sýrem a šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové krkovice zapečené společně s brambory, sýrem a šlehačkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssilnější plátky krokovice
2 ksvelké cibule
200 mlšlehačky
1 kgbrambor
200 gtvrdého sýra
máslo na vymazání pekáče
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové kotlety nasolíme a okořeníme pepřem, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka
2. Brambory oloupeme a nakrájíme na 1 cm široké plátky, z obou stran je také osolíme
3. Pekáč vymažeme máslem a poklademe jednu polovinu porce cibule, vyskládáme plátky brambor, ty pak posypeme zbytkem cibule
4. Nakonec pekáč poklademe plátky krkovice, zaklopíme a dáme péci, při teplotě kolem 180-190 °C, cca 30 minut, pak odklopíme, vše polijeme šlehačkou a dáme na dalších 30 minut péct
5. Pekáč vytáhneme z trouby, vyjmeme krkovičky, brambory posypeme strouhaným sýrem a maso vrátíme zpět na brambory posypané sýrem
6. Odklopené zapékáme v troubě do úplného změknutí masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy