REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety ve šlehačce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky brambor proložené vepřovým masem a zapečené se šlehačkou.


Ingredience:
Pro 5 osob:
5 ksvepřové kotlety
700 gbrambor
250 mlsmetany ke šlehání
sladká paprika
tvrdý sýr
pórek
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a polovinou vyskládáme dno pekáčku
2. Na brambory dáme naklepané, osolené, opepřené a paprikou posypané kotlety, (můžeme posypat pórkem, paprikou na nudličky) 3. Další vrstvu tvoří zbytek brambor, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut
4. Zalijeme šlehačkou, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy