REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Věnec se třemi náplněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Věnec z kynutého těsta plněný tvarohovou, ořechovou a meruňkovou náplní, pečený dozlatova, po upečení pocukrovaný.


Ingredience:
Na těsto:
300 gpolohrubé mouky
100 gmásla
80 gcukru krupice
20 gdroždí
150 mlmléka
3 ksžloutků
1 kssáčku vanilkového cukru
1 ksvejce na potření
špetka soli
Na tvarohovou náplň:
100 gměkkého tvarohu
30 gcukru krupice
1 ksžloutku
Na ořechovou náplň:
50 mlmléka
50 gmletých vlašských ořechů
20 gcukru krupice
Na meruňkovou náplň:
50 gsušených meruněk
Na dohotovení:
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, lžíce cukru, dvou lžic polohrubé mouky a poloviny vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě nakynout
2. Do mísy prosijeme zbylou polohrubou mouku, kterou smícháme se špetkou soli, vanilkovým cukrem a zbylým krupicovým cukrem, přidáme žloutky, zbylé vlažné mléko, vykynutý kvásek a vše propracujeme, nakonec přidáme rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě asi 45 minut kynout
3. Mezitím si připravíme náplně; na tvarohovou náplň smícháme měkký tvaroh se žloutkem a krupicovým cukrem, na ořechovou přivedeme mléko k varu s krupicovým cukrem, přidáme na jemno mleté ořechy, krátce povaříme a necháme vychladnout, na meruňkovou nakrájíme meruňky na drobné kousky
4. Vykynuté těsto propracujeme a znovu necháme 20 minut kynout, pak rozválíme na plát 40×24 cm, který rozkrojíme na 3 pruhy 8×40 cm, do jejich středu dáme připravené náplně, okraje těsta dobře přitiskneme k sobě a prameny mírně rozválíme, potom je spleteme do copu, stočíme a spojíme
5. Věnec přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme na teplém místě ještě 15 minut kynout, poté celý povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova (asi 40 minut), po vychladnutí pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy