REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Věnec s vajíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený věnec z mouky, vajec, cukru, zakysané smetany, vařených brambor, másla a ořechů, politý čokoládovou polevou, zdobený cukrovými vajíčky.


Ingredience:
Na těsto:
250 gpolohrubé mouky + na vysypání formy
250 guvařených brambor ve slupce
150 gmoučkového cukru
60 gnastrouhaných vlašských ořechů
60 gmásla + na vymazání formy
50 gzakysané smetany
2 ksvajec
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
kůra z 1/2 citronu
Na dohotovení:
80 gčokokládové polevy
barevná cukrová vajíčka na ozdobu

Postup:

1. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, změklým máslem a na jemno nastrouhanou citronovou kůrou do pěny
2. Pak do žloutkové pěny vmícháme oloupané na jemno nastrouhané brambory, zakysanou smetanu, na hrubo nastrouhané vlašské ořechy, prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a nakonec zlehka tuhý sníh z bílků
3. Formu na věnec vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou naplníme připraveným těstem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45 minut
4. Po vychladnutí věnec polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, ozdobíme cukrovými vajíčky a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy