REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční zajíček z formy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké těsto vylité do tukem vymazané a moukou vysypané formy na zajíce, upečené dozlatova, po vychladnutí pocukrované moučkovým cukrem.


Ingredience:
Rozpis na 1 ks zajíce:
250 gpolohrubé mouky
250 gměkkého tvarohu
250 gmásla
180 gmoučkového cukru
100 mlmléka
1 sáčekvanilkového cukru
1/2 sáčkukypřícího prášku
3 ksvejce
máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání
moučkový cukr na posypání zajíce
foma na zajíce

Postup:

1. Změklé máslo rozkrájíme na malé kousky, utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně vmícháme vejce
2. Tvaroh rozředíme mlékem, pak obě hmoty spojíme, přidáme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem, vše důkladně promícháme
3. Formu na zajíce vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 20 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 160 °C a pečeme dalších 30 minut
5. Zajíce necháme ve formě krátce zchladnout, opatrně vyklopíme nejlépe na kovovou mřížku a necháme úplně vychladnout
6. Hotového zajíce ještě pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy