REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční věnec z kynutého těsta plněný tvarohovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z kynutého těsta upletený věnec naplněný tvarohovou náplní, po upečení ozdobený cukrovou polevou a barevným cukrářským zdobením.


Ingredience:
400 ghladké mouky
400 gměkkého tvarohu
100 gmoučkového cukru
100 gcukru krupice
100 gmásla
30 gdroždí
5 gbarevného cukrářského zdobení
20 mlmléka
2 sáčkyvanilkového cukru
4 ksvejce + 1 ks vejce na potření
špetka strouhaného muškátového oříšku
špetka soli
Na polevu:
180 gmoučkového cukru
3 lžícehorké vody
1 lžičkarozehřátého másla nebo ztuženého tuku

Postup:

1. Droždí rozdrobíme do misky a rozmícháme se 3 lžícemi vlažného mléka a lžičkou moučkového cukru, necháme chvíli stát, než kvásek vzejde
2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, 2 ks vejce, zbylý moučkový cukr, špetku soli a mléko, ochutíme muškátovým oříškem, těsto částečně propracujeme, pak vmícháme rozpuštěné máslo, důkladně prohněteme, až vypracujeme vláčné těsto, necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout, během kynutí těsto 2x propracujeme
3. Mezitím si připravíme náplň; tvaroh dáme do mísy, přidáme 2 ks vejce, krupicový a vanilkový cukr a vše utřeme do hladkého krému
4. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, ten rozkrojíme po délce na dva stejné pruhy, které hojně potřeme tvarohovou náplní, obě těsta podélně přehneme, okraje k sobě přitiskneme a mírně rozválíme
5. Vzniklé prameny spolu spleteme do sebe, oba volné konce spojíme tak, aby vznikl kulatý věnec, ten na plechu vyloženém pečicím papírem necháme chvíli kynout
6. Vejce rozkvedláme, věnec pomašlujeme
7. Pečeme ve vyhřáté troubě nejdříve 15 minut při 180 °C, pak teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme asi 30 minut
8. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce, pak věnec pokapeme cukrovou polevou a posypeme cukrářským zdobením.

Příprava polevy:
Do misky prosejeme moučkový cukr, přidáme vodu a horké máslo (tuk), třeme, až bude poleva hladká.

Doporučení:

Střed věnce na svátečním stole můžeme vyplnit velikonočními vejci.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy