REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční nádivka z bůčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečený uzený bůček s vejci a zeleninou.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
250 guzeného bůčku
150 gmíchané zeleniny
100 gmargarínu
100 gpórku, česnekové nati, kopřiv (špenátu)
3 dlmléka
8 ksrohlíků
4 ksvajec
mletý muškátový květ
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Formu vymažeme tukem (margarínem)
2. Zbytek tuku dáme do mísy s kořením, 2 žloutky a vymícháme
3. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, které polijeme mlékem, na kostičky pokrájený vařený bůček, 2 natvrdo na menší kousky nakrájená vařená vejce a nadrobno nasekané zelené natě
4. Vše promícháme a zlehka vmícháme tuhý sníh ze 2 bílků
5. Vlijeme do formy a zvolna pečeme (180 °C) dozlatova
6. Nádivku podáváme teplou i studenou.

Doporučení:

Příloha: Salát z čerstvé zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy