Zapečený uzený bůček s vejci a zeleninou.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
250 g | uzeného bůčku |
150 g | míchané zeleniny |
100 g | margarínu |
100 g | pórku, česnekové nati, kopřiv (špenátu) |
3 dl | mléka |
8 ks | rohlíků |
4 ks | vajec |
mletý muškátový květ | |
mletý bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Formu vymažeme tukem (margarínem)
2. Zbytek tuku dáme do mísy s kořením, 2 žloutky a vymícháme
3. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, které polijeme mlékem, na kostičky pokrájený vařený bůček, 2 natvrdo na menší kousky nakrájená vařená vejce a nadrobno nasekané zelené natě
4. Vše promícháme a zlehka vmícháme tuhý sníh ze 2 bílků
5. Vlijeme do formy a zvolna pečeme (180 °C) dozlatova
6. Nádivku podáváme teplou i studenou.
Příloha: Salát z čerstvé zeleniny.